Bio

 

Arjen Knaap – Drummer

Arjen Knaap - drummer

Na acht jaar in de Ruben Hoeke Band gespeeld te hebben met daarnaast de Down Jones-Band,  is het tijd voor nieuwe wegen. Met Lucifer’s Playlist bijvoorbeeld; waarin vier ervaren muzikanten uit de Zaanstreek dikke vette lyrische rockmuziek met een vleugje boogie en blues ten gehore brengen.

Verder speel ik bij gelegenheid in The Circuit, met Edgar Koelemeijer en Bram Slinger. Hiermee spelen wij covers van onder meer David Bowie, The Beatles en Led Zeppelin.

Projecten

Frank de Boer - Aliens Ate my AmplifiersVoor de meeste samenwerkingsverbanden ben ik te porren. Het draait voor mij allemaal om het maken van muziek met mensen die dezelfde passie delen! Een nummer doorluisteren is voor mij voldoende om de ‘feel’ en boodschap ervan te begrijpen en over te brengen.

Muziek maken betekent voor mij goed luisteren en kijken, maar heb je arrangement op papier uitgeschreven, dan kan ik daar ook mee overweg. Het doel is uiteindelijk om te swingen, grooven en plezier te hebben in het maken van muziek!

Ambities

Natuurlijk heb ik ambities. Ik wil me blijven ontwikkelen als drummer. Iets wat een tijdje leek stil te staan, maar nu, na een paar maanden helemaal niet gedrumd te hebben, weer in een sneltreinvaart zit. Maar goed, wat zou ik graag willen doen en bereiken? Bottomline is natuurlijk gewoon veel spelen, maar verder:

  • Meedrummen met een grote musicalproductie/rockopera, zoals ‘Jesus Christ Superstar’
  • Touren met mijn eigen bigband
  • Te gekke platen maken waarbij ik mijn artistieke vrijheid ten volle kan benutten.

Toen Knaap nog een Knaapie was

drummer

Op negenjarige leeftijd krijg ik van mijn broer Jeroen, die toen al bij het Zaandijks Fanfare Corps speelde,  te horen hoe een drumstel in elkaar steekt. Als ik drumles zou nemen en bij de fanfare zou komen spelen, zou ik van hen een drumset in bruikleen krijgen. Zo gezegd, zo gedaan!

Rond mijn tiende jaar begin ik met drummen op de muziekschool, maar thuis heb inmiddels al flink wat wasmiddeljerrycans (van die achthoekige, met Vizier® en Ariel® Ultra 😛 ) versleten! Deze klonken zó goed in combinatie met een matras als bassdrum en een nachtkastje!  Op de muziekschool in Zaandam heb ik flink wat jaren les gekregen. Ik heb er noten leren lezen en een hoop therapeutische sessies ervaren met mijn leraar, David Weiss, in die tijd ook leraar aan het Conservatorium Utrecht.

Mijn eerste bands

KingfisherNa zes jaar bij het Zaandijks Fanfare Corps is het tijd om iets anders te doen. Ik kom in aanraking met een paar leuke muzikanten en mijn eerste band is een feit! In Spin-off heb ik een boel covers gespeeld, gezongen, en na een jaartje de band weer verlaten. Op mijn zeventiende zit ik in verschillende bandformaties en speelde op verschillende lokale feesten.

1999, drummend op mijn zolderkamer met bevriende muzikantenKingFisher - 4play - demo komen we op het idee om een band te starten; Kingfisher is geboren. We spelen muziek die qua zanglijnen en stijl geïnspireerd is door Counting Crows. We doen het erg goed in de lokale scene en doen mee met De Grote Prijs van Nederland, waarbij we tot de finale komen. We nemen een album in eigen beheer op; 4play. Na drie jaar verlaat ik Kingfisher en speel daarna in andere bands, waaronder Dedicated Sinners en 4Ward, waarmee ik ook een album heb opgenomen. Deze is nooit uitgebracht. Dit ‘project’ loopt nog steeds.

Ruben Hoeke Band

Ruben Hoeke Band 2009In 2007 word ik door Ruben Hoeke benaderd om bij zijn band in te vallen. Dit bevalt beide partijen zo goed, dat het niet lang duurt voor ik de vaste drummer ben. Dit heeft mij doen besluiten om als zelfstandige verder te gaan en mij volledig te richten op het maken van muziek. In 2010 nemen we Coexist op, dit heeft nogal wat voeten in de aarde, omdat de harde schijf tijdens de opnamen is omgevallen. Reden te meer om het over te doen, maar dan beter! Ieder nadeel… 🙂

Ruben Hoeke Band - LoadedIn 2013 komt het derde album van Ruben uit, Loaded. Dit is het tweede album waar ik op meespeel. Het beste tot nu toe, met niets dan lovende recensies! Met Ruben tour ik het hele land door, maar ook buiten Nederland, zoals in Denemarken, Estland, België en Friesland, beleven we hele mooie dingen.

Overige bands

SevendaysMet Sevendays heb ik van 2013 tot 2015 gespeeld. Muziek variërend van soul, funk, blues, tot reggae en pop. De basis bestaat uit Frans Sman op basgitaar en zang. Alex Manuputty verzorgt de zang en speelt gitaar. Bij gelegenheid werd de band uitgebreid met toetsen, blazers en zangeressen.

 

Website door: Studio Serton
 

 
 
previous next
X